Skip to main content

IVG Bar Plus recension – bekanta smaker plus nya


Idag tar jag en titt på den nya IVG Bar Plus-serien av engångsvapes. IVG är baserat i Preston i Storbritannien och är flerfaldigt prisbelönta tillverkare av e-juice. Bara förra året kammade de hem fem utmärkelser, och toppade kategorierna för bästa märke och bästa salt. En snabb titt på IVG-portföljen visar andra skäl till deras framgång. De täcker alla vejpares behov från startpennor till sub ohm tankar. Även RDA eller RTA tillgodoses. Det är möjligt tack vare deras juiceförhållanden på 70VG/30PG – 50VG/50PG. Smakkoncentrat finns också.

Oavsett om det är mentol, dessert, dryck, frukt, sött eller tobak – det finns säkert något som passar allas smaklökar. Det börjar eller slutar inte med engångs-e-cigg heller. Det finns IVG engångsvape med några av deras mer kända smaker som Blue Raspberry och Pink Lemonade. Så det är sant att säga att IVG som tillverkare skapar, växer och anpassar sig säkert till nuvarande trender på vapingscenen. För det kan de bara applåderas. 

Vad kan vi förvänta oss av IVG Bar Plus + sortimentet?

Många av er kanske känner till den ursprungliga IVG Bar. Det finns mycket att ta sig igenom – totalt sexton smaker som snabbt utökades till tjugotvå!

Jag kommer inte att recensera så många, men fjorton ger ändå en uppfattning om det breda smakspektrumet. Sex nya smaker har lagts till i IVG Plus Bar-sortimentet, så jag kommer naturligtvis att prova dem först.

Storlek 104mm x 19,6mm
E-vätska kapacitet 2ml
Puffar Upp till 800 puffar
Batterikapacitet 500mAh
Nikotin per bloss 160MCG
Nikotinstyrka 20MG/ML

Det ursprungliga sortimentet var endast tillgängligt i 20 mg salt nikotin med ett juiceförhållande på 50VG/50PG. IVG Bar Plus följer den trenden. Eftersom engångsvejparna tillverkas i Storbritannien har de en juicekapacitet på 2 ml enligt gällande TPD-regler. De innehåller också samma 500mAh integrerade batteri så jag är inte säker på var de extra 200 puffarna kommer ifrån. Ändå kommer en enda IVG E-cigg fortfarande att fungera billigare än ett paket cigaretter. Så om du funderar på att byta till dessa finns fakta nummer ett, precis där!

 

Förpackning och presentation

Jag är ett stort fan av detaljer och IVG har inte svikit mig. Ytterkartongen lämnar inga säkerhetskrav oväntade. Ingredienser, försiktighetsåtgärder och säkerhetsvarningar är alla närvarande och korrekta.

Kulikoner på framsidan ger användbar information och E-cigg-bilden har präglats. Tillsammans med den reflekterande silversloganen ”I Vape Great” på sidan är presentationen felfri. Vissa kommer att hävda att smak är viktigare. Jag håller inte med men presentationen speglar alltid en nivå av engagemang.

Exempel på smaker

Aloe Grape Ice

Det finns gott om syrlighet blandat med en syrlig kvalitet under den första andningen. Det är inte förrän i slutet av en utdragen dragning som en iskall explosion slår in. Effekten minskar på utandningen men sitter fortfarande kvar längst bak i halsen. Druvan smakar likadant som många andra på marknaden. Jag kanske hoppades för mycket på en ny version av ett säkert kort. Därmed inte sagt att det är obehagligt och en nivå av sötma håller den upplyftande och levande. Aloe Vera? Är du där? Så här i efterhand är den det men mer på inandningen. Det finns mer av en syrlig kvalitet i motsats till någon bitterhet som vanligtvis förknippas med Aloe Vera. Totalt sett är Aloe Grape Ice en smakrik vape. Det finns en bra balans mellan frukten och en iskall blåst.

Polar Mint

De kylande egenskaperna hos Polar Mint bygger på inandningen och fryser halsen. Det var den upplevelsen jag ville ha och det är precis vad jag fick! Bra grejer! Spår av färsk mynta kan också upptäckas vid längre inhalationer. Det går inte att undgå dess framträdande plats på vägen ut. Jag är också övertygad om Polar Mints mentolegenskaper. Det hjälper till att ge en koncentrerad och intensiv smak som är ett snitt över den vanliga standarden. Det hela är hjälpt av en nyans av sötma. Det finns en fantastisk kombination av faktorer som spelar med Polar Ice. Smaken har en fin, ren kant och är mycket väldefinierad. Spearmint kommer definitivt att tänkas på. Vapens frostiga natur är mycket kraftfull och andningen kulminerar med ett mycket behagligt kittlande i halsen. Om det någonsin fanns en vape för att kyla temperaturen under sommarmånaderna, så är Polar Ice det.

Ruby Guava Ice

Det är lätt att plocka fram några tropiska toner även när man sniffar på munstycket. Det är en behaglig doft. Denna vape påminner mig om ett tuggummigodis. Det tar inte lång tid för smaklökarna att stimuleras av sötman. Det fungerar bra som en drivkraft hela tiden. Detta är en komplex och delikat balanserad frukt. Det är inte så lätt att beskriva. Jag plockar definitivt upp spår av jordgubbar men jag tror att det finns banan där också. Det är ganska unikt och kan mycket väl luta mot Guava. En iskall inandning säkerställer att Ruby Guava-is är en annan vinnare. Det smakar en absolut njutning!

Classic Menthol

Efter att ha läst beskrivningen var jag lite orolig att Classic Menthol kanske bara är en klon av Polar Mint. Det är faktiskt bättre i ärlighetens namn. Hur har jag kommit till den slutsatsen? Den är baserad på en söt inandning, snabbt följt av en skarp kyla på vägen ut. Classic Menthol gör precis vad den ska göra. Mentolen har en skärkant och kan fånga halsen men det är meningen. Långa, utdragna inandningar kommer att skapa en mycket kylig och skarp vaping-upplevelse. Grönmyntan känns mer hemma i dessa omgivningar och i kombination med sötman skapar den en knivskarp utandning. Classic Menthol är en definitiv gomrengöring eller ett idealiskt vaping-ersättningsmedel för dem som lider av symtom på influensa. Vem behöver Heisenberg när Mentholbaserade E-vätskor förångar så här bra?

Vanilla Custard Tobacco

Att riva upp omslaget ger doften av karamell. Karamell är den framträdande smaken av denna vape. Detta betyder att det inte riktigt är den vaniljsås som jag förväntade mig. Vaniljcustard Tobacco känns också lite hård mot halsen. Det kan bero på de rökiga tobaksnoterna som nämns i smakbeskrivningen. Virginiatobak är närvarande men på ett mycket subtilt sätt. Det är inte nödvändigtvis en dålig sak eftersom det inte minskar den mjölkiga kvaliteten på mejeriinnehållet. Dessa tobaksnoter framstår som mer av en eftersmak men bladets sötma fungerar tillräckligt bra. Vaniljkrämtobak verkar inte balansera smaker på det sätt som andra gör. För mycket sötma och för mycket tobak skulle leda till en sjuk vape så det är ett förståeligt tufft samtal. Den följer inte smakbeskrivningen helt och saknar kraften och livligheten från andra i sortimentet.

Berry Lemonade Ice

Berry Lemonade Ice drar nytta av dess frostiga innehåll. Det är inte för hårt mot halsen och lämpar sig fint som ett alternativ till en svalkande sommardrink. De fruktiga tonerna är också mindre förstärkta eller spridda. De är mer koncentrerade. Det finns en delikat balans mellan lemonad och söta skogsfrukter. En unik blandning skapas. Det är inget nytt för mina smaklökar men lyckas ändå stimulera dem. Några blommiga toner vävs in och ut, som krockar med hallon och björnbär. Det är de dominerande frukterna som erbjuds. De håller smaklökarna avsevärt länge. Om du gillar lemonadvapes med en blandning av mörka bär, är Berry Lemonade Ice en att kolla in. Eftersom den saknar någon av de konstgjorda eller syntetiska egenskaperna som finns i liknande profiler är den idealisk för vaping under sommarmånaderna.

Rainbow

Vapen börjar med en iskall smäll mot halsen med Rainbow som ger tillräckligt med sötma för att punktera den under utandningen. Apelsin tycks vara den dominerande frukten, åtföljd av en effektiv citrusbeska. Citron verkar vara där också, böljande och smältande när den träffar smaklökarna. Vapen har en kritliknande konsistens, som påminner om godisöverdragna godis men lyckas undvika all relaterbar hårdhet. Med Rainbow gör sötman stor skillnad och förhöjer frukterna. Kanske har en touch av lime inkluderats också för att förstärka den bitterheten. Rainbow är väldigt upplyftande. Det är en uppfriskande vape och IVG har återigen lyckats undvika fallgroparna med en kemisk, syntetisk smakprofil.

Peach Rings

Det här är definitivt inte en färsk, mogen persika och det är uppenbart från den allra första puffen. Peach Rings erbjuder massor av sötma i kombination med syrliga ryggnoter. En gummiliknande kant tjänar bara till att få mig att vattnas i munnen. Smaken förblir konsekvent genomgående med denna enda smakprofil. Sweetener skjuter Peach Rings in i sfärerna av en godisinfluerad vape. Avsikten är uppenbar. För att skapa ett vingummi som textur och IVG har spikat det. Jag får inte glömma den kalla sprängningen som toppar vapen. Det gör sitt för att lägga till djup och dimension utan att vara för påträngande. Det här är en peachy vape, helt klart!

Passion Fruit

Doften från munstycket lämpar sig för en färskpressad apelsin som bådar gott. När det gäller själva vapen, finns det en omedelbar smak av grapefrukt som rinner genom mitten av utandningen. Det är väldigt autentiskt och gott också. Citrusnoter är ganska framträdande och det finns en tydlig skärpa till den färska apelsinen. Det rinner ut tillsammans med grapefrukten och ger verkligen en uppfriskande, upplyftande dragningskraft. Det finns inget för komplicerat med passionsfrukt. Det är väldigt lätt att upptäcka frukterna och det uppskattar jag. Varken framstår som luddig eller rörig. Räkna med rikliga nivåer av sötma också under vapen. Det gör ett beundransvärt jobb med att hålla smaken intressant. Kylmedlet har för vana att frysa den bakre delen av halsen och det är en upplevelse som dröjer sig kvar. Så var beredd på det. Kombinationen av saftig söt frukt, skärpa och svalkande effekt skapar alla en tropisk vape som är idealisk för de långa sommarmånaderna.

Cola Ice

Vape-upplevelsen är söt och de frostiga undertonerna är vanligare än väntat. De har en tendens att bränna den bakre delen av halsen precis efter inandningen och är alltid närvarande därefter. Invaderar de vapen? Ja jag tror det. Colan är ganska stark och intensiv men som ofta är fallet ganska platt smak. En tjock sirapsliknande konsistens följer igenom och landar på smaklökarna, vilket säkerställer att jag aldrig har ont om smakegenskaper. Jag skulle ha uppskattat mer i form av brus, men istället spelar citruskaraktären hos denna drinkinspirerade skapelse mer en nyckelroll. Så kanske lite mindre is och sötma och lite mer piss skulle ha gjort att denna populära dryck sticker ut från alla andra. Ett missat tillfälle.

Blue Raspberry Ice

Det finns definitivt ett stort godisinflytande med Blue Raspberry Ice. Det är väldigt likt smaken av bubbelgum och har samma konsistens och ton som det tuggade tuggummit. Inandningen producerar några mycket välsmakande söta toner som fastnar på tungan och smaklökarna när vapen väl har förångats! Det iskalla innehållet är inte särskilt överväldigande utan svider lite istället för att fräscha upp andningen vid inandningen. Det gör ingenting för att distrahera från vape-upplevelsen och hjälper till att liva upp halloninnehållet. Detta är en ganska rik smak och hallonet innehåller också några syrliga ryggnoter som ger profilen lite extra djup, enligt min mening. Nivån av sötma som appliceras gör att Blue raspberry Ice är mer lik en seg söt än, säg, en blå slaskig sommardryck.

Strawberry Watermelon

En kylande sprängning tas emot på inandningen som kittlar baksidan av halsen. Det är inte överväldigande och bidrar verkligen till vad som är en väldigt söt och välsmakande vapingupplevelse. Jag måste säga att både jordgubbar och vattenmelon har smält ihop utmärkt. Ingen av frukterna är topptunga och blandningen är egentligen ganska bra. En extra rikedom och ton skapas och det är nästan som att smaka på en hybridfrukt. Jag skulle dock inte säga att någon av dem är äkta – det är alldeles för mycket sötma inblandat men utandningen är fylld med smak. En myskhet faller in bakom jordgubben som jag bara kan tillskriva vattenmelonen. Kylmedlet gör ett bra jobb med att se till att det håller sig fräscht och flytande hela tiden. Strawberry Watermelon ger en utmärkt sommarvape och levererar till 100 % på smakbeskrivningen. Jag älskar den här!

Pink Lemonade

Apelsiner och citroner. De är aromen som plockas upp när man river upp den vakuumförseglade påsen. Det är ganska omisskännligt. Pink Lemonade slår mig som att den innehåller apelsin, citron och grapefrukt. Även om de är skickligt blandade och kombinerade är smakerna starka nog att identifiera och välja ut individuellt. Detta gör det till en vape med mycket tropiskt tema som är full av smakfest! Det råder ingen tvekan om dess dryckesinspirerade innehåll, eftersom dessa frukter smakar väldigt saftigt och vattnar i munnen. Citrusundertonerna finns där men skapar aldrig någon riktig nivå av skärpa vid inandningen. Pink Lemonade representerar också ett försiktigt och förnuftigt förhållningssätt till den applicerade sötman. Det blir aldrig för sjukt. Den iskalla blåsten är också välbalanserad och slår igenom hjärtat av vapen. Detta är en mycket välsmakande, upplyftande och uppfriskande upplevelse. Jag tycker IVG har gjort ett bra jobb och alla ingredienser kombineras harmoniskt. Detta är den perfekta sommarvejpen. 

IVG Bar Plus + Range – Slutlig recensionsbedömning

IVG Bar Plus-sortimentet av e-cigg för engångsbruk väger väldigt lite och med en tjocklek på cirka 20 mm, är de också mycket fickvänliga. Den automatiska dragningen är ganska känslig och reagerar på de lättaste dragen. Det gjutna munstycket har en bra form som gör det bekvämt att vejpa från. En tillräcklig nivå av luftflödesbegränsning säkerställer en tillfredsställande MTL-vape. Balansen mellan smak och isinnehåll är mycket effektiv och fungerar bra med de testade. Ångproduktionen är lämpligt smygande och kommer därför inte att höja för många ögonbryn i trånga utrymmen. Smakerna höll sig väl och autodragningen fortsatte att fungera tillsammans med lysdioden även efter att e-vätskan tog slut. Jag klarade en hel dags användning under måttliga till tunga vapingmönster. För alla som är nya eller till och med avslappnade med vaping kan jag varmt rekommendera IVG Bar Plus engångs-e-cigarett.

Vart kan man köpa IVG Bar +?

IVG bar + finns både på engångsvape24 och Ismokeking

Leave a Reply